9 октября 2016 г.

22 вересня 2016 року в Мелітополі на курсах підвищення кваліфікації педагогічних працівників спецдисциплін викладачем Назаренко Іриною Петрівною для колег, з їх участю, було проведено урок-семінар на тему «Українські страви» з метою обміну досвідом.
Мета уроку: формувати уявлення колег про українську кухню, корисну для здоров’я; ознайомити  з народним традиційним харчуванням; вчити вибирати їжу корисну для здоров’я; розвивати усне мовлення, логічне мислення,  вміння висловлювати власну думку; виховувати, інтерес до українських народних традицій, культури і виховувати патріотизм.
Колеги попередньо провели дослідницьку і пошукову роботу, щодо підготовки до уроку. Семінар був розпочатий відео-загадкою, для того, щоб учасники самі змогли розгадати тему семінару. Урок-семінар супроводжувався презентацією. Викладач використовувала відео з власним майстер-класом, а також майстер-класом учнів. На уроці-семінарі учасники ділилися інформацією один з одним, згадували приказки, прислів’я з продуктами харчування і кожен з учасників був задіяний у обговоренні. Для закріплення нової теми і перевірки знань було використано слайд-завдання «Знайди зайве», відео-завдання, вирішувалися виробничі ситуації і ділилися корисними порадами. За результатами виконаних завдань було визначено кращих знавців українських страв. У кінці уроку-семінару учасники подякували один-одному за цікаву, плідну і корисну роботу.
Викладач Мелітопольського професійного ліцею залізничного транспорту  Залогін Олеександр Іванович презентував електронний підручник "Комплексно-методичне забезпечення теми: циліндровий комплект".


Комментариев нет:

Отправить комментарий