22 вересня 2016 року в Мелітополі на курсах підвищення кваліфікації
педагогічних працівників спецдисциплін викладачем Назаренко Іриною Петрівною
для колег, з їх участю, було проведено урок-семінар на тему «Українські страви»
з метою обміну досвідом.
Мета уроку: формувати
уявлення колег про українську кухню, корисну для здоров’я; ознайомити з народним традиційним харчуванням; вчити
вибирати їжу корисну для здоров’я; розвивати усне мовлення, логічне
мислення, вміння висловлювати власну
думку; виховувати, інтерес до українських народних традицій, культури і
виховувати патріотизм.
Колеги попередньо провели дослідницьку і пошукову роботу, щодо підготовки
до уроку. Семінар був розпочатий відео-загадкою, для того, щоб учасники самі
змогли розгадати тему семінару. Урок-семінар супроводжувався презентацією. Викладач
використовувала відео з власним майстер-класом, а також майстер-класом учнів. На
уроці-семінарі учасники ділилися інформацією один з одним, згадували приказки,
прислів’я з продуктами харчування і кожен з учасників був задіяний у
обговоренні. Для закріплення нової теми і перевірки знань було використано слайд-завдання
«Знайди зайве», відео-завдання, вирішувалися виробничі ситуації і ділилися
корисними порадами. За результатами виконаних завдань було визначено кращих
знавців українських страв. У кінці уроку-семінару учасники подякували
один-одному за цікаву, плідну і корисну роботу.
Викладач Мелітопольського професійного ліцею залізничного транспорту Залогін Олеександр Іванович презентував електронний підручник "Комплексно-методичне забезпечення теми: циліндровий комплект".
Викладач Мелітопольського професійного ліцею залізничного транспорту Залогін Олеександр Іванович презентував електронний підручник "Комплексно-методичне забезпечення теми: циліндровий комплект".
Комментариев нет:
Отправить комментарий